Get Adobe Flash player

Agility


Már nincs olyan kutyás társaság, vagy kutyaiskola, ahol ne tudnák mi is az agility.

Egy nagyon színes látványos sport, melyben a kutyának a legkülönbözőbb akadályokat kell leküzdenie, ugrania, kúsznia, vagy másznia kell. A gazda a kutya mellett futva testjelekkel, vagy utasításokkal irányítja a kutyát a pályán. Az a kutya nyeri a versenyt, aki a legkevesebb hibával teljesíti a pályát a legrövidebb idő alatt.

A sportág népszerűségét bizonyítja, hogy ebben az évben sorra megdőlnek a nevezési rekordok, már nincs olyan verseny, ahova 100-nál kevesebb versenyző menne el.
Az aktívan sportoló versenyzők akár egész Európát is bejárhatják versenyről versenyre járva, Világbajnokságtól kezdve a Junior Európa-bajnokságig, vagy kisebb külföldi vagy hazai versenyekig.

A tanítás nagy figyelmet igényel, a gazda és a kutya együtt tanulja a sport apróbb titkait, a kutya leköti a fölösleges energiáit, míg a gazda a tiszta levegőn mozog.
Az agility igénybe veszi a gazda koncentrációját, próbára teszi a fizikai felkészültséget is. A kutya és a gazda között elmélyült partnerkapcsolat alakul ki.

www.agility.hu

{gallery}agility{/gallery}

Partnereink

Honlapunk a NEA támogatásával valósult meg.