Get Adobe Flash player

Dog dancing


A dog dancing lényege, hogy a kutya és felvezetője látványos, 2-3 perces, saját tervezésű kűrt mutat be egy szabadon választott zenére. Az előadás akkor harmonikus, ha mindkét partner teljes odaadással erre törekszik. Ez nagymértékű koncentrációt és tökéletes összjátékot követel mind a kutya, mind az ember részéről. A bemutatót több tagból álló zsűri pontozza, a műkorcsolyázásban megszokott rendszerhez hasonlóan: technikai kivitelezés és művészi érték szempontjából.

A dog dancinget elvileg minden kutyának meg lehet tanítani. A tanuláshoz sem nagy terület, sem különösebb felszerelés nem szükséges. A siker alapfeltétele, hogy már a tanítás során jókedvűen, örömmel dolgozzunk a kutyánkkal és tudjuk, mivel lehet őt megfelelően motiválni.

Magyarországon 2003. óta rendeznek versenyeket. Ezeken részt vehet minden egészséges, 12 hónapnál idősebb kutya, fajtakorlátozás nélkül. Fontos olyan zeneszám kiválasztása, ami kutya és gazda karakteréhez, temperamentumához egyaránt illik. A jó koreográfia összeállítása gazdag fantáziát, kreativitást és persze sok időt igényel.

{gallery}dogdancing{/gallery}

Partnereink

Honlapunk a NEA támogatásával valósult meg.